QUÍ SÓM

    Al mes d’Octubre del 2018, un grup de gent d’Amposta, a nivell individual i al marge de qualsevol associació, entitat o partit polític vàrem coincidir en criteris i opinió respecte a les activitats al voltant dels bous que es duen a terme al poble d’Amposta. En data 26/07/2019 ens vam constituir com a Associació sense ànim de lucre amb el nom de TOTS SOM POBLE que està inscrita al Registre d'associacions de la Generalitat de Catalunya amb el número de registre 66076.

 

     La finalitat de l'associació TOTS SOM POBLE és:

 

   “Promoure la cultura des d'una vessant ètica, ecològica i que fomenti els valors de convivència i de respecte a totes les persones i animals. Per tant, intentar aconseguir l'eliminació progressiva dels actes taurins que comporten un patiment físic o psicològic dels bous com poden ser els bous capllaçats o embolats i que tenen com a única finalitat el divertiment de les persones”

 

    El dia 19 d’Octubre del 2019 vam fer la presentació pública a la plaça de l’Ajuntament d’Amposta. Aquí podeu accedir al manifest que en aquest acte vàrem llegir. Manifest de presentació.

LA NOSTRA VISIÓ

Manifestació a l'inauguracio de la "pretessa" plaça de la "Cultura dels Bous"

L'associació TOTS SOM POBLE pensem que:

 

Cada persona té l’obligació moral de què el seu entorn i la societat en la que viu evolucioni avançant en valors sans i humanitaris.

 

​​La tradició no ha de justificar-ho tot. Hem de mantenir la tradició de tot allò que ens fa avançar en el coneixement i en la justícia. Gràcies al coneixement i a la justícia moltes tradicions inhumanes i abusives han deixat de fer-se quan les societats han avançat en consciència.

 

​​Els animals són éssers, igual que els humans, que mereixen un respecte i que mai han de ser maltractats. Fer-ho per divertir-se en el seu sofriment és immoral. Mahatma Gandhi va dir: “La grandesa d’una nació pot ser jutjada per la forma com tracta els seus animals”.

 

La convivència d’un poble ha de basar-se en el respecte i la llibertat. En el tema dels bous la llibertat d’expressió està segrestada per la temor que manifestar l’opinió contrària tingui conseqüències negatives per a la mateixa persona o per al seu entorn. Això és molt greu i és un símptoma  d’una societat democràticament poc sana.

 

​​El futur del nostre poble dependrà dels valors que en el moment present cultivéssim i féssim créixer. Un poble que creix en consciència valorant, cuidant i respectant els éssers vius i tot el que l’envolta és un poble encaminat cap al progrés de veritat. Mantenir i fomentar tradicions que impliquen el maltractament dels animals ens fixa a una part del passat que decididament hem de rebutjar.

 

​​L’economia va lligada a les activitats, si les activitats són èticament i moralment insanes l’economia que es genera tampoc té bona salut. Contràriament l’economia que es basa en la consciència es fa forta, estable i atractiva i així transforma a poc a poc un territori. Aquí tenim un exemple en la creació del Parc Natural del Delta de l’Ebre que ha esdevingut un motor econòmic i part decisiva en el desenvolupament turístic, social, de coneixement i de prestigi per als nostres pobles. Si s’aposta per un territori referent en les festes de maltractament animal, s’ha de tenir ben present cap a on anem i què tindrem a partir d’ara. En aquest sentit els polítics municipals tenen una gran responsabilitat, de les seves decisions depèn en bona part la imatge d’un poble, el camí que empren i el seu futur.

EL NOSTRE COMPROMÍS

A finals de 2018 varem donar a conèixer la nostra iniciativa.

 L'Associació TOTS SOM POBLE ens comprometem a treballar d’acord amb el que es defineix en els seus estatuts:

 

     "Promoure la cultura des d'una vessant ètica, ecològica i que fomenti els valors de convivència i de respecte a totes les persones i animals. Per tant, intentar aconseguir l'eliminació progressiva dels actes taurins que comporten un patiment físic o psicològic dels bous com i que tenen com a única finalitat el divertiment de les persones”.

 

       Afegim que el camí que hem emprés és el del diàleg tranquil aportant  propostes per fer  créixer el nivell de consciència,  apostant per l’educació i per un tipus de divertiment on es potenciïn els valors nobles i la creativitat.

 

        Entenem que per dur a terme el nostre objectiu cal la implicació de cada persona des del seu àmbit personal d’actuació,  però especialment cal la complicitat dels polítics, el grau de responsabilitat que tenen en aquest assumpte és molt gran.

 

        És un compromís nostre fer arribar al màxim de polítics possible la nostra visió i el nostre missatge, a aquest punt estem dedicant molt d’esforços i ho estem portant a cap.

 

MANIFEST DE PRESENTACIÓ

Aquest és el manifest que es va llegir el dia 19-8-19 en l'acte de presentació pública davant de l'Ajuntament d'Amposta.

      És un fet evident, encara que fins ara poc visible, que hi ha una part de veïns i veïnes del poble d'Amposta que diu "PROU", que no comparteixen la celebració de festes on, pel divertiment, s'utilitzen bous i se'ls posa en situacions d'indefensió, estrès i patiment físic.

 

      En els últims anys el lobby taurí al poble d'Amposta ha anat agafant força i això s'ha constatat en la gran quantitats d'actes taurins que s'han anat incrementant any rere any. Pensem que un Ajuntament que se'n diu progressista no pot acceptar, i menys encara finançar, actes festius on s'exerceix el maltractament animal, com passa en el Bou Embolat. Sovint se'ns ha dit què al poble no hi ha debat al respecte, què a la gent ja li sembla bé tal com està tot, i mentre es van acceptant propostes taurines sense filtre i destinant una part considerable dels pressupostos municipals, diners públics pagats per tots, a uns actes que com s'ha demostrat no són compartits per una part important de la població.

 

      Va ser a finals del mes d'Octubre de l'any passat quan un col·lectiu  format per  gent  d'Amposta, ens vàrem agrupar  al voltant del  nom  "Tots Som Poble" i vam pensar que ja començava a ser hora d'actuar i ajudar a obrir a nivell de  poble un debat tranquil, respectuós i seré, encaminat a reflexionar sobre el divertiment en el patiment animal, sobre què s'entén per tradició i cultura, i a afavorir la creació d'una consciència que ens fes créixer en valors humans positius i de respecte a tots els éssers vius.

 

      Fruit d'aquest debat de carrer dut a terme durant dos mesos, el dia 24 de Gener vàrem entrar al registre de l'Ajuntament d'Amposta una petició avalada per 608 signatures de veïns i veïnes en la que es demanava que de manera progressiva es minvessin els actes taurins al poble d'Amposta, començant per aquells que representen un tractament cruel dels animals, com és el cas del Bou Embolat. També què el consistori es replantegés el fet de donar suport a una proposta per facilitar la implantació del projecte de museïtzació del bou brau al terme municipal d'Amposta. Tot seguit vàrem entrevistar-nos amb cada un dels representants dels grups polítics que en aquell moment, mesos abans de les eleccions, hi havia a l'Ajuntament. Ens vàrem presentar i els vàrem informar del nostre pensar i forma d'actuar.

 

     Passats uns mesos, al mes de Maig va haver-hi les eleccions municipals, que van comportar un important canvi al consistori. Ara els governants tenen quatre anys per disposar d'una tranquil·la capacitat per governar i maniobrar, per fer un canvi en la política del divertiment i de la festa taurina al poble d'Amposta. Així i tot han arribat les Festes Majors del Poble i no hem visualitzat canvis al respecte. "No hi havia temps, ja tot estava contractat....", es pot sentir dir.

 

     I a partir d'ara? Podrem visualitzar una política municipal que aposti per un divertiment sa i respectuós? Es posarà fil a l'agulla per a deixar d'afavorir les festes amb patiment animal? Valoraran la desorbitada assignació econòmica que representen els actes taurins que es fan a Amposta i què se'n podria fer d'aquests diners si no es destinessin a aquests tipus de festa?.

 

     En el moment actual, el que era el col·lectiu "Tot Som Poble” s’ha constituït i registrat com a Associació al registre d’associacions de la Generalitat de Catalunya per tal de consolidar-nos i seguir treballant de manera més amplia i eficaç.

 

     Incidirem en l'opinió, la sensibilització, la conscienciació i la transparència, i actuarem pel que fa a gestió pública per tal de reivindicar el que entenem que ha de ser una societat que aposta,  per damunt de tot, pel respecte a tothom, inclosos els animals, i que la cultura, la creativitat i la tradició ben enteses han de ser una part important de la festa.

 

HI HA UNA AMPOSTA QUE DIU "PROU".

 

Associació “Tots Som Poble”. Amposta

Amposta 19 d'Agost 2019

 

EL NOSTRE RECORREGUT

A finals del 2018 vam voler donar a conèixer la nostra iniciativa, la nostra manera de pensar i de fer a través de dos articles que en el seu moment es van publicar a diferents mitjans de premsa escrita del territori. Aquí els podeu llegir :

 

Ebre digital,  Aguaita

Els polítics ens deien que al poble no hi havia debat al voltant del tema dels Bous i vam voler crear-lo. Un debat seré, tranquil i basat en el respecte i les bones formes amb l’objectiu d’afavorir el pensament crític. En aquest objectiu vam iniciar una recollida de signatures que venien d’acord amb els punts del manifest que les acompanyaven i que vam presentar a l’ajuntament el dia 24 de Gener del 2019.

Passades les festes d'Agost del 2019, el dia 19, vam presentar-nos públicament davant de l'Ajuntament d'Amposta. A aquest acte assistires nombrosos mitjans de comunicació, premsa i televisió. Aquí podeu accedir al manifest que en aquest acte vàrem llegir. Manifest de presentació pública de l'Associació TOTS SOM POBLE

 I més....

 Formem part d’un grup molt nombrós de gent que no se sent identificada en aquests tipus d’espectacles i en conseqüència mantenim contactes amb diferents representants a nivell polític per tal de fer-los-hi arribar el pensament d’una bona part de la ciutadania que pateix i que no gaudeix amb el sofriment dels animals per divertiment. Aquí podeu llegir l’escrit que vam presentar a cada regidor de  l’Ajuntament d’Amposta i que va acompanyar la reunió de l'Alcalde del  dia 3-10-19 Comunicat 1-10-19

Unió Intercomarcal:

 

    Als diferents pobles de les comarques del Baix Ebre i Montsià on es fan espectacles taurins estan sortint persones  que, vencent la temor a expressar-se lliurement,  decideixen alçar la veu i començar a organitzar-se per a que al seu poble aquestes costums canvien, per a que els seus ajuntaments els escoltin i abandonin la complicitat amb el lobby taurí. Des de TOTS SOM POBLE estem encoratjant-los i donant-los el nostre suport.

© Tots Som Poble 2018-2022